Igår när vi hade gäster grillade vi entrecôte och biff som jag marinerat i olja, soja och grillkrydda. Till detta blev det en bulgursallad, bacon- och grönsaksspett (champinjoner, paprika, röd lök och squash), fetaoströra, sambalsås och nybakt fyllt bröd med soltorkade tomater, vitlök och ost. Mycket gott.
Bulgursalladen kan varieras i det oändliga. Man stoppar helt enkelt i det man tycker är gott! Fetaost är supergott att ha i, men idag hade jag det i röran istället!
4 port
2 dl bulgur
1 grönsaksbuljongtärning
Koka bulguren med buljongtärningen enligt paketets anvisning. Låt svalna något.
1 förp cocktailtomater
ca 100 g färsk spenat (ICA´s påse hade jag)
rödlök efter smak
20-30 svarta oliver
Dressing:
2 msk rapsolja
1 msk pressad citron
½ tsk salt
några varv svartpeppar
Halvera tomaterna och skölj spenaten. Strimla rödlöken. Blanda ingredienserna till dressingen. Lägg grönsakerna i en skål. Blanda i bulgur. Häll över dressingen och rör om ordentligt.
3 kommentarer:
mums!! alltid härligt att läsa din blogg!! sååå mycket gott!
har du några bra tips på strandmat?? kramar från hillis
Vaddå, har ni strandväder eller? Fusk! Bulgur- eller pastasallad med t ex kyckling eller köttbullar fungerar kanske? Eller pitabröd med någon god fyllning.
Kramisar
Nä, inget strandväder här men jag hoppas på det till nästa vecka när vi ska på semester!! :) Tack för tipsen!!
Skicka en kommentar