måndag 30 juli 2007

Bulgursallad


Igår när vi hade gäster grillade vi entrecôte och biff som jag marinerat i olja, soja och grillkrydda. Till detta blev det en bulgursallad, bacon- och grönsaksspett (champinjoner, paprika, röd lök och squash), fetaoströra, sambalsås och nybakt fyllt bröd med soltorkade tomater, vitlök och ost. Mycket gott.

Bulgursalladen kan varieras i det oändliga. Man stoppar helt enkelt i det man tycker är gott! Fetaost är supergott att ha i, men idag hade jag det i röran istället!

4 port

2 dl bulgur
1 grönsaksbuljongtärning

Koka bulguren med buljongtärningen enligt paketets anvisning. Låt svalna något.

1 förp cocktailtomater
ca 100 g färsk spenat (ICA´s påse hade jag)
rödlök efter smak
20-30 svarta oliver

Dressing:
2 msk rapsolja
1 msk pressad citron
½ tsk salt
några varv svartpeppar

Halvera tomaterna och skölj spenaten. Strimla rödlöken. Blanda ingredienserna till dressingen. Lägg grönsakerna i en skål. Blanda i bulgur. Häll över dressingen och rör om ordentligt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

mums!! alltid härligt att läsa din blogg!! sååå mycket gott!
har du några bra tips på strandmat?? kramar från hillis

fruktsallad sa...

Vaddå, har ni strandväder eller? Fusk! Bulgur- eller pastasallad med t ex kyckling eller köttbullar fungerar kanske? Eller pitabröd med någon god fyllning.
Kramisar

Anonym sa...

Nä, inget strandväder här men jag hoppas på det till nästa vecka när vi ska på semester!! :) Tack för tipsen!!