Måste ju bjuda alla föräldrar och barn på något gottis med! :) Här är ett recept ursprungligen från Arla, men jag modifierade det lite, t ex uteslöt nötter. Mina brownies blev väldigt kladdiga och hade nog kunnat stå till sig lite längre tid.
16 bitar
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Tillsätt socker. Rör ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel i en skål. Rör ner i kastrullen. Klä en långpanna 20x30 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska fortfarande vara lite lös. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Tillsätt socker. Rör ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel i en skål. Rör ner i kastrullen. Klä en långpanna 20x30 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska fortfarande vara lite lös. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar