torsdag 12 juli 2007

Köttfärssås

Vi har haft besök av min kusin med familj, och första kvällen blev det ett enkelt och säkert kort. Alla gör köttfärssås på olika sätt och jag tänkte delge er mitt. Jag kokar såsen länge, gärna en timme. Gör storkok så har ni till fler luncher eller middagar. Skönt att ta fram en stressig dag eller när man inte har ork för matlagning...



Minst 2 middagar för en familj på två vuxna och två barn:


800 g nötfärs
2 gula lökar, hackade
1-2 morötter, finrivna
2 förpackingar à 500 g krossade tomater
2 kalvbuljongtärningar
1 stor vitlöksklyfta, pressad
en skvätt tomatpuré
en skvätt chilisås
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2 tsk soja
1-2 tsk paprikapulver
1-2 tsk chilipulver
salt, peppar


Fräs nötfärsen i en stekpanna och lägg över i en rymlig kastrull. Tillsätt lök, morötter, tomater, buljong, vitlök, tomatpuré, chilisås,örtkryddor, soja, paprika- och chilipulver. Koka länge med locket på. Smaka av med salt och peppar.



Inga kommentarer: