söndag 15 juli 2007

Rödpestokryddad färskpotatissallad


ca 1 kg färskpotatis
1 vitlöksklyfta
2 msk rostade solroskärnor
5 soltorkade tomater i olja
½ dl olja
½ dl finriven lagrad ost, t ex parmesan, grevé eller präst
lite vatten
salt, peppar
1 knippe rädisor
75 g färsk spenat
en näve sockerärtor
ärtskott
Skrubba skölj och koka potatisen. Glöm inte att salta vattnet.
Kör i en matberedare vitlök, solroskärnor, tomater och ost. Tillsätt oljan medan maskinen går. Tillsätt ev lite kallt vatten för lite mer rinnig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Häll peston över den varma, halverade potatisen och vänd försiktigt. Skiva sköljda rädisor och vänd ner tillsammans med sköljd spenat, sockerärtor och ärtskott.

Inga kommentarer: