Idag blev det en improviserad köttgryta till lunch. Jag hade ett par recept i min "att laga-mapp" som inspiration och resultatet blev en god gryta som hela familjen uppskattade.
Ca 5-6 portioner
ca 900 g - 1 kg fransyska eller annat nötkött såsom högrev eller ytterlår
1 msk flytande margarin
3 dl vatten
1 dl rött vin
2 dl tomatkross
2 gula lökar, hackade
1½-2 kalvbuljongtärningar
1 lagerblad
2-3 msk tomatpuré
2 pressade vitlöksklyftor
½ msk spiskummin
½ msk kanel
½ msk curry
1 tsk timjan
½-1 tsk röd currypasta
½ tsk salt
några varv peppar från kvarnen
6-8 st aprikoser
Skär nötköttet i bitar om ca 2*2 cm. Bryn i margarin och lägg över i en gryta. Tillsätt vatten, vin, tomatkross, lök, buljongtärning och kryddor utom salt och peppar. Koka grytan länge, tills köttet är mört. Jag tycker att det blir bäst om grytan får koka ca 2½ timme. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt mot slutet aprikoser klippta i små bitar. Servera med förslagsvis bulgur eller quinoa samt rostade rotsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar