måndag 23 juni 2008

Filodegscigarrer med getost och tapenade


Mums, dessa godbitar passar jämt! Som drinktilltugg, förrätt eller på en buffé. Varför inte till en soppa? De ger hur som helst bara mersmak!

Filodegscigarrer med getost och tapenade
ca 20 (minns ej riktigt)
1 pkt filodeg
tapenade, gärna hemgjord
getost

Jag rullade ut filodegen och delade en gång på mitten och sedan på längden. Förvarade degen i en fuktig handduk så att den inte skulle torka ut. Sedan lade jag lite tapenade längst ner på en degremsa och fördelade smulade getost över. Rullade sedan ihop med kanterna invikta så att inte fyllningen skulle rinna ut. Lade cigarrerna på en plåt med skarven ner. Penslade med olja och gräddade i ugnen vid 225 grader tills de fått fin färg, 5-10 minuter.

Annan förslag på fyllning:
  • fetaost och soltorkade tomater

  • fetaost och pesto, röd eller grön

  • getost och pesto, röd eller grön

1 kommentar:

Anonym sa...

Dessa var verkligen goda. Lätt och smidigt.

Bra tips som jag hittade på nätet.

Till barnen hade jag några köttbullar OM de inte skulle gilla med ost och tapenade.

Tjong