Igår blev det en saftig chokladkaka till fika. En lite mer vardagsbetonad, enligt mitt tycke. Dock är den riktigt god och receptet kommer från Sju sorters kakor.
Saftig chokladkaka
1 1/4 dl socker
1 dl kakao
2 1/4 dl mjölk
125 g margarin eller smör
1 1/4 dl socker
1 dl kakao
2 1/4 dl mjölk
125 g margarin eller smör
1 ½ dl socker
2 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 ½ msk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
Blanda första mängden socker, kakao och mjölk i en kastrull. Koka upp och låt blandningen kallna. Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa (jag använde linfrön och sesamfrön, blev jättebra!) en avlång brödform .
2 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 ½ msk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
Blanda första mängden socker, kakao och mjölk i en kastrull. Koka upp och låt blandningen kallna. Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa (jag använde linfrön och sesamfrön, blev jättebra!) en avlång brödform .
Rör rumsvarmt fett och andra mängden socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt chokladmjölken. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner mjölblandningen. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen, 55-60 min. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar