lördag 7 juni 2008

Kycklingsallad med bulgur, melon och fetaost


Igår när mormor och morfar var här blev det kycklingsallad till lunch. Perfekt en varm sommardag och enkelt att förbereda och ta med till stranden. Servera med pestodressing och gott hembakt bröd. Uteslut kycklingen om du vill ha salladen vegetarisk. Då passar både salladen och dressingen utmärkt till grillat!

Kycklingsallad med bulgur, melon och fetaost
4-6 portioner

2 dl bulgur
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning

2 kycklingfiléer
lite soja och valfri krydda, ex grillkrydda

1 burk valfria bönor, sköljda och avrunna
1 förpackning cocktailtomater, delade
1 bit melon, ex galia, tärnad
1 nektarin, urkärnad och tärnad
½ påse ruccola (35 g), sköljd
½-1 röd lök, strimlad
ca 15 svarta oliver
ca 100 g fetaost (eller mer om du vill det)
(1 avocado, tärnad)
1 msk olivolja
2 msk vit balsamvinäger
salt, peppar

Pestodressing:
2 dl mini fraiche
2 msk pesto (gärna hemgjord)

Koka bulgur enligt anvisning på paketet. Låt svalna i en stor skål.

Tillaga under tiden kycklingen. Pensla soja på filéerna, strö på krydda och tillaga i ugnen vid 225 grader ca 20-30 minuter (beroende av filéernas storlek). Se efter att kycklingköttet inte är rosa! Låt svalna och blanda sedan i skålen tillsammans med bulgur.

Blanda sedan i övriga ingredienser och blanda samman försiktigt. Servera pestodressingen vid sidan om.

Inga kommentarer: