söndag 1 juni 2008

Getostgratinerad färskpotatis med sparris


Det är sorgligt att säga det, men jag har aldrig ätit sparris. Jo, smakat och så, men aldrig köpt hem och tillagat det. Oj, vad jag missat något! Jag älskar sparris! Köpte hem färsk svensk och det smakade så gott i denna potatisrätt som Coop står bakom... Jag gjorde lite ändringar och återger min version nedan. Vi åt potatisen till ugnsstekt lax och det passade mycket bra. Det som är bra med rätten är att man kan peta ut enbart potatis till barnen om de inte gillar det andra.

Getostgratinerad färskpotatis med sparris
4 portioner

500 g färsk potatis, eller så mycket du tror går åt...
3 ganska stora tomater, urkärnade i klyftor
1 röd lök, klyftad
1 knippa färsk sparris
100 g getost, smulad (skulle vara 200 g och det blir säkert himmelskt gott, men det får vara till fest isåfall...)
1 liten knippa gräslök, finhackad
salt, peppar

Skrubba färskpotatisen och koka ca 10 minuter. Lägg potatisen i en ugnsform och lägg på tomater, lök, gräslök och sparris. Smula över getost. Salta och peppra.
Gratinera i ugn, vid 200 grader, ca 20 minuter.

1 kommentar:

Fröken fräken sa...

mmm det ser jättegott ut!

Ses imorgon!