söndag 29 juni 2008

Marinerad rostbiff


Mmm, denna marinerade rostbiff blev jättegod och passar perfekt på en buffé, vi hade den på midsommar. Eller varför inte servera med en god potatisgratäng?! Receptet kommer i alla fall från ICA. Det ska vara färska örter i marinaden men jag hade torkade och det blev gott ändå!

Rostbiff i marinad med färska örter
Portioner: 10

1 1/2 kg rostbiff (jag körde på fransyska)
1 tsk salt
2 krm mellanmalen svartpeppar

Marinad:
1 dl kinesisk soja
1 1/2 dl balsamvinäger
3 msk flytande honung
2-3 vitlöksklyftor hackade
1 tsk mellanmalen svartpeppar
1 kruka färsk timjan, basilika eller oregano (eller torkade kryddor)

Sätt ugnen på 125°. Krydda rostbiffen med salt och peppar. Sätt in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Lägg det i en ugnsfast form. Sätt in formen mitt i ugnen. Stek tills termometern visar 59° C. Det tar 11/2 –2 timmar. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och skyn från köttet. Lägg in det i kylen när det svalnat. Vänd påsen några gånger så att marinaden fördelas över köttet. Låt det ligga ett till två dygn i kylskåp. Skär köttet i tunna skivor och skeda på lite av marinaden.

Inga kommentarer: