Mmm, denna marinerade rostbiff blev jättegod och passar perfekt på en buffé, vi hade den på midsommar. Eller varför inte servera med en god potatisgratäng?! Receptet kommer i alla fall från ICA. Det ska vara färska örter i marinaden men jag hade torkade och det blev gott ändå!
Rostbiff i marinad med färska örter
Portioner: 10
Portioner: 10
1 1/2 kg rostbiff (jag körde på fransyska)
1 tsk salt
2 krm mellanmalen svartpeppar
Marinad:
1 dl kinesisk soja
1 1/2 dl balsamvinäger
3 msk flytande honung
2-3 vitlöksklyftor hackade
1 tsk mellanmalen svartpeppar
1 kruka färsk timjan, basilika eller oregano (eller torkade kryddor)
Sätt ugnen på 125°. Krydda rostbiffen med salt och peppar. Sätt in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Lägg det i en ugnsfast form. Sätt in formen mitt i ugnen. Stek tills termometern visar 59° C. Det tar 11/2 –2 timmar. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och skyn från köttet. Lägg in det i kylen när det svalnat. Vänd påsen några gånger så att marinaden fördelas över köttet. Låt det ligga ett till två dygn i kylskåp. Skär köttet i tunna skivor och skeda på lite av marinaden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar