Till lammsteken på nyår valde jag att servera två såser; dels en balsamicosås (som är vår absoluta favorit!), dels en rosmarin- och konjakssås. Tyvärr ingen bild på såsen... men god var den i varje fall! :)
Rosmarin- och konjakssås
6 portioner
2 schalottenlökar, fint hackade
1 msk margarin
1 tsk rosmarin, torkad
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 kalvbuljongtärning
1 tsk soja
svartpeppar
2½ dl grädde av valfri sort, jag använde 7%
ca 1-2 dl sky från steken
Fräs lök i margarin tillsammans med rosmarin. Pudra över vetemjöl och rör om. Tillsätt vatten, kalvbuljong, soja och peppar. Låt puttra ca 5 min. Tillsätt grädden och puttra ytterligare 5 minuter. Späd med steksky och smaka av.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar