lördag 10 januari 2009

Biscotti med mörk choklad och valnötter


När min kusin var här fick jag samtidigt nya Allt om Mat. Jag bläddrade i den och dök efter några minuter på detta recept på biscotti. Jag hade inte fixat något kvällsfika och snabbt var vi igång med baket! :) Enkelt och jättegott! Plus också för att de är en aning nyttigare med en banan som ersätter en del av sockret. De innehåller även grahamsmjöl.

Biscotti med mörk choklad och valnötter
ca 40 st

100 g valnötter, finhackade
50 g smör eller margarin, smält och avsvalnat
1 banan (200 g), mosad
50 g mörk choklad (70%, fast jag hade Marabous mörka), grovhackad
3 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl + ½ till utbakningen
2 tsk bakpulver
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1½ msk rapsolja

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver, socker och vaniljsocker i en bunke. Rör ner nötter, smör, banan, choklad, ägg och olja. Blanda ihop till en deg. Forma degen till tre längder, ca 3 cm i diameter. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Ta ut längderna och låt dem svalna en kort stund. Skär dem med vass kniv i 1 cm breda, sneda skivor. Lägg dem på plåten med snittytan upp och fortsätt grädda mitt i ugnen ca 6 min. Stäng av värmen och öppna ugnsluckan på glänt. Låt biscottin stå kvar och torka, ca 1 timme.

1 kommentar:

Daniel Roos sa...

Biscotto är så trevligt, jag har aldrig prövat baka det på mörkchoklad det kanske jag skulle göra. Ha en trevlig helg mvh Daniel