Jag inspirerades från början av Anna Bergenström som har en mango- och räkcocktail i sin Under valnötsträdet. Sedan blev jag så sugen på att ha i även avocado, så det blev en variant på den. Fräscht, gott, enkelt att förbereda och definitivt en förrätt jag kommer att göra många gånger om! :)
Mango- och räksallad på ruccolabädd
4 portioner
600-700 räkor med skal (jag hade 1 kg, vilket räckte till ca 6 personer)
1 ask fryst mango
2 avocado, skurna i tärningar
Dressing:
1 schalottenlök, fint hackad
2 msk sweet chilisås
2 msk pressad lime
2 msk fryst persilja
salt, peppar
ruccolasallad
Skala räkorna. Blanda med mango- och avocadotärningar i en skål. Rör ihop dressingen och blanda med räkor, mango och avocado. Smaka av. Lägg ruccolasallad på tallrikar och fördela mango- och räksalladen ovanpå. Servera, eventuellt med ett gott bröd.
1 kommentar:
Tack för ett helt underbart recept, sting o syrlighet i kombination!
Sofia
Skicka en kommentar