lördag 31 januari 2009

Fetaostfyllda paprikor


På min grekiska buffé serverade jag goda fetaostfyllda paprikor. De passar jättebra som bufférätt, tillbehör eller kanske rentav som förrätt! Receptet kommer från Eja Nilssons Vardagsmat utan stress.

Fetaostfyllda paprikor
8-12 st beroende på storlek

4-6 paprikor (gärna olika färger)
200 g fetaost
ca 3 dl keso
3-4 vitlöksklyftor
ca 1 dl crème fraiche
3 små ägg
2 msk vetemjöl
salt och peppar
2 tsk paprikapulver
ev 2 msk fryst hackad dill

Sätt ugnen på 200 grader.
Halvera paprikorna på längden, kärna ur dem och lägg i en ugnssäker form. Har de väldigt tjockt skal kan man sjuda dem i kokande vatten några minuter.

Blanda fetaost, keso, vitlök, crème fraiche, ägg, mjöl och kryddor i en mixer eller matberedare. Kör snabbt till en massa och fördela i paprikorna.

Grädda mitt i ugnen ca 30 min.

1 kommentar:

Familjen Granath sa...

Hoppas nu hade det mysigt med pizza igår:) Har ni funderat ut någon dag inför påskbesöket? Bra att boka in tidigt så det verkligen blir av!
Kram på er...
Elin tackar för den fina presenten hon öppnade igår..passade perfekt!