söndag 1 februari 2009

Filodegsrullar med potatis, lammfilé och rödvinsbräserade linser


Igår testade jag att göra filodegsrullar med potatis, som tillbehör till den goda lammfilén. Jag gjorde ett potatismos med ost och örter och rullade in i filodegen. Vi gillar ju den suveränt goda potatis- och getostpajen som tillbehör till en köttbit, men detta var definitivt ett alternativ! :) Blanda i den ost du själv gillar, jag hade en blandning av parmesan och getost.

Får du mos över kan du lägga det i små formar och gratinera på samma plåt som filodegsrullarna. Också det ett gott tillbehör till en köttet! De goda rödvinsbräserade linserna till och njutningen är total! :)

Filodegsrullar med potatis
12 st (5-6 portioner)

1 kg potatis
1 burk mini fraiche
1 äggula
ca 2 dl riven ost (t ex parmesan, lagrad präst, get- eller fetaost)
1 msk fryst gräslök
1 msk fryst basilika
salt, peppar

1 förpackning fryst filodeg (6 ark)

Koka potatisen. Häll av och mosa tillsammans med mini fraiche. Blanda i äggula, ost och örter. Smaka av med salt och peppar.

Ta ut filodegsarken ur förpackningen. Dela dem på mitten på längden så att du har 12 avlånga bitar. Lägg dem under en fuktad handduk och arbeta med en bit i taget. Lägg lite potatismos längst ner på filodegen. Vi in kanterna och rulla ihop. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck med fuktad handduk. Pensla med lite olja. Gratinera mitt i ugnen, vid 225 grader, ca 10 minuter eller tills rullarna fått fin färg.

1 kommentar:

Jennie sa...

Spännande! :-) Låter supergott!!