söndag 8 februari 2009

Bovete- och quinoagröt


Hittade ett recept på Yogagröt (rik på protein) på DN:s sida. Bestämde mig för att testa den till frukost i morse. Egentligen skulle man smaksätta med kanel och kardemumma, men jag föredrar min gröt naturell (med lite salt förstås). Jag serverade med solrosfrön, men blåbär som DN föreslår skulle säkert smaka gott! :)
Gör gärna en större sats och förvara i kylen, så har du snabbt en nyttig frukost redo på morgonen. Bara att värma på portionsvis med en skvätt vatten i kastull på spisen.
Nu väntar en dag med födelsedagskalas för dottern som fyller tre i morgon. Vi ska ha gäster och det blir lite mat och tårta förstås. I morgon har dottern önskat tacos till middag, liksom de övriga i familjen brukar vilja ha. Tacos på en måndag? Tja, varför inte? ;)

Bovete- och quinoagröt
1 portion

0,25 dl quinoa
0,25 dl helt bovete
1 msk linfrö
3 dl vatten
1 liten nypa salt
ev ½ tsk mald kanel
ev ½ tsk mald kardemumma

1. Blanda quinoa, bovete, linfrö, vatten och salt i en kastrull. Låt koka upp på medelhög värme och sänk sedan plattan till 1:an eller 2:an.

2. Låt småkoka 20-25 min och rör om då och då. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs. Gröten är färdig då quinoan och bovetet känns mjukt och genomkokt.

3. Smaksätt gröten med 0,5 tsk mald kanel och 0,5 tsk mald kardemumma (Detta gjorde alltså inte jag...) Servera gröten med blåbär och mjölk.

1 kommentar:

www.smillasplats.blogg.se sa...

Hihi, vi åt taco gratäng i går fast det va söndag. Ingen söndagsmiddag dirket men det gick bra ;)
Gratta dottern!