Lördagens middag bestod av lammkotletter tillsammans med potatis, lök och tomater i en långpanna. En "sås" av vitt vin och tapenade gav god smak åt anrättningen. Det smakade verkligen Medelhavet! :) Jag serverade med fetaostkräm och kokt broccoli, brysselkål och haricot verts. Mums!
Lammkotletter i ugnen
4 portioner
8 st lammkotletter
ca 1 kg potatis
2 rödlökar, i klyftor
4 st tomater
salt, peppar
salt, peppar
2 dl vitt vin
½ dl tapenade
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
Skala potatisen och skär i klyftor. Lägg i en långpanna tillsammans med kotletterna och löken. Salta ordentligt (potatisen drar åt sig mycket). Peppra. Skiva tomaterna och lägg ovanpå. Blanda samman vin, tapenade och örtkryddor. Häll över hela härligheten i formen. Sätt in långpannan i ugnen, vid 175 grader, ca 1 timme.
1 kommentar:
Det här receptet sparar jag! Mycket gott även utan fetaostkräm. Jag använde matlagningsvin och det funkade bra. Lammkotletterna som jag ansvände var frysta och de kan ju bli lite torrt men lagat enligt detta recept blev köttet hur bra som helst.//annalotta
Skicka en kommentar