tisdag 10 februari 2009

Tapenadepasta


Tisdagar är makens matlagningsdag... så jag har inte stått i köket. Men jag måste bara få skriva om min goda lunchlåda jag hade idag. Frästa grönsaker med kikärtor, tapenade och spagetti. Mums! Jag har köpt hem rättika, en himla god rotfrukt som blir perfekt krispig (nästan som vattenkastanjer, fast bättre!)

Tapenadepasta
1 portion

1 portion kokt spagetti
1 dl kokta kikärtor

3-4 färska champinjoner, skivade
4 cm rättika, halverad och skuren i tunna skivor
½ rödlök, skivad
1 bit paprika, skuren i bitar
1 bit vitkål, strimlad
1 tsk rapsolja
salt, peppar

2 msk tapenade, gärna hemgjord

Fräs grönsakerna i en stekpanna så att de mjuknar. Salta och peppra. Tillsätt kikärtorna, tapenaden och spagettin. Rör om ordentligt.

Inga kommentarer: