Denna blev inte lika snygg som på Coops sida... men den blev god! Tyvärr hade jag inga citronklyftor att sätta ner i gratängen (maken gillar ju inte citron i maten...) men man kan ju servera det till istället! Jag använde mig av mini fraiche och mjölk och blandade även i en matsked vetemjöl eftersom jag inte ville att det skulle bli för rinnigt. Jag tyckte även att det behövdes mer salt. Här kommer Coops recept:
Sejgratäng med rotfruktskross
4 portioner
1 pkt sejfilé, 400 g, tinad
2 krm salt
2 dl crème fraiche (jag använde mini)
2 krm salt
2 dl crème fraiche (jag använde mini)
1 dl vatten (här tog jag mjölk)
1 kruka dill, finhackad (jag använde fryst)
2 krm svart- eller vitpeppar
1 msk smör
1 citron, i klyftor
1 kruka dill, finhackad (jag använde fryst)
2 krm svart- eller vitpeppar
1 msk smör
1 citron, i klyftor
Rotfruktskross:
500 g potatis, skalad, i bitar
2 morötter, skalade, i bitar
2 palsternackor, skalade, i bitar
200 g rotselleri, skalad, i bitar
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
500 g potatis, skalad, i bitar
2 morötter, skalade, i bitar
2 palsternackor, skalade, i bitar
200 g rotselleri, skalad, i bitar
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
Börja med rotfrukterna. Koka dem cirka 10 minuter, tills de är mjuka och häll av vattnet. Krossa dem grovt med en potatisstöt eller gaffel. Salta och peppra. Tillsätt ett ägg och blanda runt. Smöra en ugnsfast form och klicka ut rotfruktskrosset längs sidorna.
Lägg fisken i mitten och salta. Blanda crème fraiche, vatten, (ev 1 msk mjöl), dill, salt samt peppar och bred ut det över fisken. Stick ner citronklyftorna i gratängen och grädda mitt i ugnen, vid 200 grader, i cirka 20 minuter, eller tills fisken är genomkokt.
5 kommentarer:
mmm såg gott ut.
jag tycker att det både ser gott och fint ut :)
hoppas att allt är bra med dig?!:)
ha en fortsatt bra dag :)
Oj oj! Det där lät supergott! Ser väldigt gott ut också för den delen! =) Det där måste jag testa!
Vad trevligt att ni tycker det då! :) Kul att kunna variera fiskrätterna litegrann...
Länge sedan jag tittade in här nu.
Jag brukar göra en variant på den här rätten ganska ofta. Den är så god med citron till. Då behövs inte så mycket salt. Lillen har förresten döpt den här rätten till fräsfisk.
Skicka en kommentar