Idag har P och barnen varit här och hälsat på och lekt (och mammorna har fått snacka en massa förstås). Jag serverade till lunch en potatissoppa med palsternacka och blomkål. Till denna fanns i små skålar tillbehör som knaperstekt bacon, parmesanost och rostade solroskärnor (solroskärnorna med inspiration från Coop). Mums!
Nybakt bröd blev det såklart också, i form av citrondoftande solrosscones. Mycket goda!
Potatissoppa med palsternacka och blomkål samt diverse tillbehör
4 portioner
ca 700 g potatis
ca 300 g palsternacka
ca 200 g blomkål
½ purjolök
1 gul lök
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk torkad timjan
2 msk pressad citron
1 dl laga lättgrädde
ca ½ tsk salt
peppar
Tillbehör:
1 pkt bacon
4 msk solroskärnor + 2-3 krm spiskummin
riven parmesanost
Skala och skär potatis och palsternacka i tunna skivor. Skär även blomkålen i små bitar. Lägg i en stor kastrull. Lägg även i strimlad purjolök och hackad gul lök. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna och timjan. Låt koka upp och småputtra länge under lock tillls soppan mosat ihop sig, men ändå att det är lite bitar kvar. Jag tror min kokade ca 1 timme, men det är en smaksak förstås! Tillsätt pressad citron, grädde och smaka av med salt och peppar.
Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Rosta solroskärnorna tillsammans med spiskummin. Lägg upp tillbehören i små skålar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar