onsdag 4 juni 2008

Ugnsrostad rotselleri med getost


I helgen fixade jag till en liten förrätt/tilltugg. Det var vännen M som såg denna i Saras kök och jag hade ingredienserna hemma så det blev helt spontant... och ljuvligt gott! Passar som förrätt eller på en buffé. Kommer definitivt att göras igen!

Jag skar rotselleri i skivor, ca ½ cm tjocka, lade på en plåt och penslade på olivolja och strödde över flingsalt och pepprade. Rostade sedan i ugnen vid 200 grader, ca 15-20 minuter (känn med en provsticka). När de var klara lade jag på getost, ringlade över honung och lite torkad rosmarin (färsk är väl kanske att föredra...) samt pumpakärnor (solrosfrön för den som vill!). Sedan in i ugnen ytterligare 5-10 minunter.

1 kommentar:

Anonym sa...

ja det var lite surt faktiskt! gillade verkligen mina höns och ester och jag var ju där varje dag och grejade...