söndag 29 juni 2008

Lyckad kväll igår! :)

Åh, jag är fortfarande mätt efter tre-rättersmiddagen på Carl Philip igår kväll. TRE timmar satt vi och njöt av att få äta helt underbart god mat i lugn och ro (dvs inga barn att tänka på, se till att de får i sig något och att de sitter ordentligt...). Vi var lite småtråkiga och tog lika mat hela tiden... Detta blev det:

Förrätt:
Getostterrin med rödbetor, lufttorkad skinka, rosmarinhonung och pistage

Varmrätt:
Oxfilé pepparstek med potatisgratäng och konjaksås

Efterrätt:
Ananas ”split” med bananparfait, maränger och Toblerone

Egentligen är inte jag alls för efterrätter på restaurang. De brukar inte falla mig i smaken helt enkelt. Men nu tog vi efterrätt eftersom det var bröllopsdag... Fast i ärlighetens namn äter jag hellre något smarrigt hembakt bakverk (eller bakverk från kondis sitter inte helt fel det heller!).
Jaja, nu lär det väl dröja ännu ett halvår igen innan vi går ut på tu man hand. He he... Förresten, tack faster S för att du kom och var barnpiga!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Läser din blogg jämt, älskar den! Och visst är Carl Philip bra! Åt där på nyår då de hade en underbar supémeny! Mums mums!

fruktsallad sa...

Sarah: Åh, tack så mycket, vad roligt att läsa! Har du något annat tips på bra restaurang i Uppsala? Inte för att vi går ut så ofta, men det är kul att testa nya också! :)

Anonym sa...

jajamensan! Hambergs måste du besöka om du gillar fisk! Restaurang Lingon har suvernän husmanskost "med knorr", Åkanten är mysig såhär års, men kanske ingen gastronomisk upplevelse utöver det vanliga. Wermlandskällaren är riktigt bra. Guldkant ska ju vara den absolut bästa, men där har jag inte hunnit äta själv än. Men hambergs rekomenderar jag verkligen starkt!