lördag 28 juni 2008

Jordgubbssallad med avocado


Ännu mera jordgubbar! :) Passa på medan det är säsong, vettja! Jordgubbssallad är så gott! Detta recept kommer från Allt om Mat och passar som tillbehör till grillat eller som förrätt. Vi hade det på buffén på midsommar. Gott gott! Fetaost är hur gott som helst att ha i!

Jordgubbssallad med avocado
4 personer

1 liter jordgubbar (500 g), sköljda och skivade
2 avokado, urkärnade och delade i bitar
½ röd lök (skulle eg vara färsk gul lök)
1 förp cocktailtomater, sköljda och delade
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk honung
2 krm salt
1 krm peppar
4 dl ruccolasallad
ev fetaost i tärningar

Lägg jordgubbar, avokado, lök och tomater i en stor skål. Blanda ingredienserna till dressingen och häll över. Blanda och låt stå en stund. Vänd i ruccolan och ev fetaost.

4 kommentarer:

M. sa...

jordgubbar är så gott:P

angående fil till frukost. jo, man blir mätt;) fast jag är egentligen mer en grötmänniska. om du gillar gröt bättre så har jag en hel kategori med just det på min blogg...

förresten, tack för din snälla kommentar om min blogg:) ha en fortsatt underbar lördag:)

fruktsallad sa...

molly: jamen då ska jag kolla, för jag är nämligen en gröttjej. Kan inte leva utan den! :)

Anonym sa...

mmmm..det såg verkligen hur gott ut som helst.. måste prova!!

grattis i efterskott till bröllopsdagen :) när var det ni skulle till grekland?

fruktsallad sa...

Nina: mitten av juli! Längtar!
Kram och tack!