måndag 9 juni 2008

Fransk köttfärssås med viss modifikation


Jag hittar många recept att testa i Saras kök. Denna köttfärssås blev mycket god. Ursprungsreceptet blev ganska torrt och jag ville ha det mer likt en vanlig köttfärssås så jag tillsatte lite krossade tomater bland annat. Det blev godkänt av familjen! Hurra!

Fransk köttfärssås med viss modifikation
4 portioner

500 g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
100 g rotselleri
1 morot
200 g champinjoner
1 paprika
1 msk olivolja
½ dl tomatpuré
2 dl rött vin
2 lagerblad
1 köttbuljongtärning
2 dl krossade tomater
2 msk balsamvinäger
salt, peppar

Skala och hacka lök, rotselleri och morot grovt. Halvera champinjonerna och skär paprikan i grova bitar. Bryn grönsakerna i hälften av oljan och sedan köttfärsen i resten. Stek ev i omgångar. Salta och peppra. Tillsätt tomatpuré och bryn någon minut. Tillsätt vin, lagerblad, buljongtärning och tomater. Koka så länge du har tid med, gärna uppemot 45 minuter (men 5 min går också bra...). Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar.

2 kommentarer:

meadagar sa...

Jag utmanar dig!
Välkommen till min blogg och titta!
Kram!

Anonym sa...

Jag är jättesugen på köttfärssås och din köttfärssås låter ungefär som mamma brukar göra.... så jag tänkte komma hem och käka hos dig ikväll om det är ok? ;P Ha en bra dag!