Mm, vilken god lunchlåda jag hade idag! :) Ugnsstekt kycklingfilé (som jag penslat med olja, kryddat med grillkrydda, salt och peppar), kokt mathavre och rostade rotfrukter/grönsaker. Till det en paprikahummus. Jag tycker att det är roligt att variera hummusen lite! Hummus passar till kyckling, kött, rostade rotfrukter eller som pålägg på en skiva gott knäcke.
Paprikahummus
4-6 portioner beroende på hur du serverar
1 burk kikärtor, sköljda och avrunna
1 bit (ca 80 g) grillad paprika på burk
½ liten rödlök
1 tsk spiskummin
½ tsk paprikapulver
saft från ½ citron
salt, peppar
Mixa samman kikärtor, paprika och rödlök. Krydda med spiskummin och paprikapulver. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
4 kommentarer:
Mums vad gott med paprikahummus! Det skall jag absolut testa! :-)
hmm..mathavre har jag nog aldrig testat, vad smakar det? går det att jämföra med nåt?
så sugen jag blev på kycklingfile´!
kram
Paprikahummusen lät jättegott, ska nog ta och testa den.
Nadja
jennie: det var faktiskt ett gott alternativ till den vanliga! Fast jag gillar nog vanlig bäst ändå...
nina: Mathavre, det smakar väl inte så mycket egentligen, det är lite tuggigare än ris...
nadja: hoppas att du blir nöjd! :)
Skicka en kommentar