söndag 11 januari 2009

Köttfärsröra med trattisar och messmör


Denna rätt kanske låter lite konstig, men faktum är att den gick hem hos alla här hemma! Kul att kunna variera pastarätterna till vardags när man kommer hem och det ska gå snabbt! Receptet kommer från en liten bok som heter Snabbt och smalt och som stod lite undangömd i bokhyllan... Inte längre, har funnit flera inspirerande recept! :)

Köttfärsröra med trattisar och messmör
4 portioner

1 gul lök, fint hackad
1 dl trattkantareller från frysen (eller färska - tag då ca 300 g)
½ msk margarin
400 g nötfärs
1½ msk kalvfond
1 dl vatten
½ msk soja
1½ dl laga lätt grädde
1 dl lättmessmör
svartpeppar

Fräs lök och svamp i margarinet i en stekpanna. Tillsätt nötfärsen och stek vidare. Tillsätt kalvfond, vatten och soja och låt puttra några minuter. Tillsätt även grädde och messmör och låt koka ytterligare några minuter, gärna under lock. Smaka av med peppar.

2 kommentarer:

Ellan sa...

Tack för alla brödrecept!

Nu ska jag hem och baka. :)

fruktsallad sa...

Vad kul att man kan inspirera! :)