Igår hade vi familjen G på middag och jag fick lust att testa ett recept från nyaste numret av Allt om Mat. Perfekt efterrätt att förbereda och bara ställa in i ugnen. Egentligen skulle hela härligheten serveras med marinerade körsbär, men jag hade frysta hallon och björnbär som jag tinat. Mums! Härligt kladdigt!
Varm vit chokladbakelse
Till 4-6 personer
50 g margarin
150 g vit choklad
2 ägg
2 msk strösocker
½ dl vetemjöl
1 citron, rivet skal
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret tillsammans med chokladen i mikrovågsugnen. Låt svalna något.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Rör ner lite av äggsmeten i chokladblandningen. Blanda sedan ner chokladblandning, mjöl och citronskal i äggsmeten.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Rör ner lite av äggsmeten i chokladblandningen. Blanda sedan ner chokladblandning, mjöl och citronskal i äggsmeten.
Fördela smeten i små ugnssäkra formar ställda på ett galler. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 10 minuter (eller ca 12 minuter om du haft formarna i kylen tills servering). Bakelserna ska ha stannat till men inte vara helt genomgräddade. Servera genast med bären.
9 kommentarer:
Mmmm, det låter jättegott!
Mums vad sugen jag blir nu så här efter maten:) Låter riktigt gott med den söta chokladen och bären till.
åh vad gott det verkar! och vit choklad passar så bra med lite syrliga bär eftersom det är så sött. man blir ju sugen på varma efterrätter nu i höstrusket också..!
hanna: det var det också! :)
lina: jag har förut inte gillat choklad och bär, men just vit choklad och bär är gott ihop tycker jag!
carolina: Ja, vi sade att det var en bra efterrätt på hösten och vintern. Tur att det är höst ute nu dårå, så jag fick göra denna! ;)
Åhhh vad roligt ;D Jag älskar att finna nya matbloggar
tittar in för att önska dig en riktigt bra start på den nya veckan:) ha det bra! kram
åååh så gott! =)
Mikaela: tack detsamma! :)
Molly: ha det riktigt bra du med! I höstrusket... kram
filibabba: mmm, det ÄR gott! gav definitivt mersmak! :)
svar: du undrade om du kunde ha i något annat än sojamjöl i biffarna/burgarna och det tror jag säkert:) testa med ett ägg eller vetemjöl:) man brukar använda sojamjöl som ersättare till ägg i vegetariska recept (både ägg och sojamjöl innehåller lecitin som binder bra) så ägg ska nog fungera:) ha en fortsatt bra dag och skriv gärna hur det gick med biffarna/burgarna när du har testat dem:) kram
Skicka en kommentar