söndag 17 augusti 2008

Varm vit chokladbakelse


Igår hade vi familjen G på middag och jag fick lust att testa ett recept från nyaste numret av Allt om Mat. Perfekt efterrätt att förbereda och bara ställa in i ugnen. Egentligen skulle hela härligheten serveras med marinerade körsbär, men jag hade frysta hallon och björnbär som jag tinat. Mums! Härligt kladdigt!

Varm vit chokladbakelse
Till 4-6 personer

50 g margarin
150 g vit choklad
2 ägg
2 msk strösocker
½ dl vetemjöl
1 citron, rivet skal

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret tillsammans med chokladen i mikrovågsugnen. Låt svalna något.

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Rör ner lite av äggsmeten i chokladblandningen. Blanda sedan ner chokladblandning, mjöl och citronskal i äggsmeten.

Fördela smeten i små ugnssäkra formar ställda på ett galler. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 10 minuter (eller ca 12 minuter om du haft formarna i kylen tills servering). Bakelserna ska ha stannat till men inte vara helt genomgräddade. Servera genast med bären.

9 kommentarer:

Hanna sa...

Mmmm, det låter jättegott!

lina sa...

Mums vad sugen jag blir nu så här efter maten:) Låter riktigt gott med den söta chokladen och bären till.

Anonym sa...

åh vad gott det verkar! och vit choklad passar så bra med lite syrliga bär eftersom det är så sött. man blir ju sugen på varma efterrätter nu i höstrusket också..!

fruktsallad sa...

hanna: det var det också! :)

lina: jag har förut inte gillat choklad och bär, men just vit choklad och bär är gott ihop tycker jag!

carolina: Ja, vi sade att det var en bra efterrätt på hösten och vintern. Tur att det är höst ute nu dårå, så jag fick göra denna! ;)

Anonym sa...

Åhhh vad roligt ;D Jag älskar att finna nya matbloggar

M. sa...

tittar in för att önska dig en riktigt bra start på den nya veckan:) ha det bra! kram

Anonym sa...

åååh så gott! =)

fruktsallad sa...

Mikaela: tack detsamma! :)

Molly: ha det riktigt bra du med! I höstrusket... kram

filibabba: mmm, det ÄR gott! gav definitivt mersmak! :)

M. sa...

svar: du undrade om du kunde ha i något annat än sojamjöl i biffarna/burgarna och det tror jag säkert:) testa med ett ägg eller vetemjöl:) man brukar använda sojamjöl som ersättare till ägg i vegetariska recept (både ägg och sojamjöl innehåller lecitin som binder bra) så ägg ska nog fungera:) ha en fortsatt bra dag och skriv gärna hur det gick med biffarna/burgarna när du har testat dem:) kram