Jag älskar boken från Saltå kvarn och vill gärna prova allt där! Idag blev det ratatouille till lunch. Egentligen skulle man göra en fetaostkräm och klicka över, men jag nöjde mig med att smula fetaosten över. Jag åt ratatouillen med pasta och det smakade mycket gott!
Ratatouille med fetaost och frön
4-6 personer
2 mellanstora squash
3 paprikor, olika färger
3 gula lökar
300 g champinjoner
olivolja
3 vitlökklyftor
2 tsk timjan
2 tsk oregano
2 tsk basilika
1 tsk salt
svartpeppar
2 burkar krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
200 g fetaost
1 näve rostade kärnor, t ex solros, pumpa
Sätt ugnen på 200 grader. Skär grönsakerna i ganska stora bitar. Lägg squashbitarna i ett durkslag, salta dem lätt och låt dra ca 20 minuter. Torka sedan bitarna med hushållspapper. Hetta upp olja i en gryta och fräs alla grönsakerna med kryddor och vitlök i ca 5 min. Tillsätt de krossade tomaterna och buljongtärningen och låt allt koka försiktigt i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Häll röran i en ugnsfast form och smula fetaosten över. Strö över frön och gratinera i ugnen ca 10-15 minuter tills fetaosten fått fin färg.
Ratatouille med fetaost och frön
4-6 personer
2 mellanstora squash
3 paprikor, olika färger
3 gula lökar
300 g champinjoner
olivolja
3 vitlökklyftor
2 tsk timjan
2 tsk oregano
2 tsk basilika
1 tsk salt
svartpeppar
2 burkar krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
200 g fetaost
1 näve rostade kärnor, t ex solros, pumpa
Sätt ugnen på 200 grader. Skär grönsakerna i ganska stora bitar. Lägg squashbitarna i ett durkslag, salta dem lätt och låt dra ca 20 minuter. Torka sedan bitarna med hushållspapper. Hetta upp olja i en gryta och fräs alla grönsakerna med kryddor och vitlök i ca 5 min. Tillsätt de krossade tomaterna och buljongtärningen och låt allt koka försiktigt i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Häll röran i en ugnsfast form och smula fetaosten över. Strö över frön och gratinera i ugnen ca 10-15 minuter tills fetaosten fått fin färg.
11 kommentarer:
mmm det där lät riktigt gott.
Hoppas ni mår fint. Vi har det bra. jag har fått lite foglossning så det är skönt att Elin är några timmar på dagis...jag passar då på att sova och plugga.
Flytten går av den 3 okt, sen är det nog fullt upp den närmsta tiden, men ni är såklart jätte välkomna i mitten av okt då lite lådor är upppackade. Annars om bebis kommer tidigt kan vi kanske ses i Solna, men det får vi se hur allt blir....den 15 sep gäller det än sålänge...
maila och berätta om allt nytt med jobbet...
puss och kram
Granath hälsa!
Jag måste leta reda på den där kokboken, verkar finnas en massa goda recept i den!
hallå! åhh ångest här för jag inte hunnit med ditt brev, men det är på gång! kul som bara den att börja skolan iaf! hoppas allt är bra!
MM man blir ju hungrig! Det ska vi prova någon dag.
mvh smillasplats.blogg.se
Vad gott! Undrar också hur man ska hinna testa allt smarrigt i boken....
familjen granath: jag mailar... sköt om er!
hanna: ja, det är en guldgruva!
linda: äh, jag tog ju år och dar på mig! Jag ska faktiskt till ILU i morrn. Är det där du är?
smilla: ja, det var så gott! testa!
lina: mmm... och passar så bra i matlåda med! :)
gud vad längesen det var vi gjorde ratatouille - sist var det himmelskt! vi måste laga igen.
svar: nix, men på bmc
det är en bovetefralla :o) hoppas du får en bra dag idag! kram
ja jag är på ILU, men inte just i dag! hade ingen som kunde ta ester så jag hoppade över föreläsningen, inte för att det var ett sådant svårt val iof.. vad gjorde du där?
lisa: det var första gången ratatouille för mig! :)
mikaela: oki :)
milla: mums!
linda: jag går kurs i handledning och mentorskap!
Skicka en kommentar