Lördagsmiddagen smakade underbart gott. Jag serverade först en liten toast med getost, honung och pumpakärnor. Därefter åt vi biff med en krämig potatisgratäng (som denna, fast enbart med potatis) och en god balsamsås med basilika. Såsen (med någon modifikation)kommer från Arla:
God balsamsås med basilika
4 portioner
1 dl vatten
2 dl mini fraiche
1 msk kalvfond
2 msk balsamvinäger
1 msk honung
1 tsk soja
1 krm svartpeppar
2 msk fryst basilika
Blanda ingredienserna i en kastrull och låt koka ihop några minuter.
3 kommentarer:
En riktig lördagsmiddag låter det som!! jag har precis lät mig att tycka om balsamvinäger, testade att reducera den häromdagen och det var jättegott! :)
åh potaisgratäng e ju såå himla gott!! =)
Toast med getost och honung är sååå gott! Den där såsen ska jag testa någon gång!
Skicka en kommentar