Åh, tänk att jag hade glömt bort att det är så gott med vanliga hederliga grahamsbullar! Jag gillar kummin och tillsatte det i degen. Det går bra att utesluta filen och bara ta vatten (eller mjölk). Avnjut brödet nybakt till frukost och lördagsmorgonen är perfekt. Eller jäs som vanligt i ca en timme innan du bakar ut, jäser ytterligare en gång och sedan gräddar i ugnen.
Grahamsbullar med kummin
ca 16 st
25 g jäst
2 tsk salt
2 msk olja
2 dl filmjölk
3 dl vatten
1 msk hel kummin
6 dl grahamsmjöl
Vetemjöl
Lös jästen i saltet. Tillsätt olja, fil, vatten, kummin och grahamsmjöl. Arbeta in vetemjöl tills degen känns smidig, men ändå lite kladdig. Jäs under duk i kylen tills morgonen därpå. Baka ut till ca 16 bullar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen vid 250 grader ca 10 min.
25 g jäst
2 tsk salt
2 msk olja
2 dl filmjölk
3 dl vatten
1 msk hel kummin
6 dl grahamsmjöl
Vetemjöl
Lös jästen i saltet. Tillsätt olja, fil, vatten, kummin och grahamsmjöl. Arbeta in vetemjöl tills degen känns smidig, men ändå lite kladdig. Jäs under duk i kylen tills morgonen därpå. Baka ut till ca 16 bullar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen vid 250 grader ca 10 min.
6 kommentarer:
mmm nu blev jag baksugen! =)
ja det är mysigt, luktar hemtrevligt och smakar underbart med nybakt! Bara att sätta igång! ;)
Mmm, känner nästan lukten:) måste ta mig i kragen och börja baka mera bröd.....har blivit dåligt med det på slutet!
åh, kummin i bröd alltså - så himla gott!
lina: Ja, det är ju egentligen så enkelt!
lisa: Ja, det är den godaste brödkryddan tycker jag! :)
Oj oj det vattnas i munnen. Det är så gott med nybakat bröd. Hoppas ni annars mår bra. Dagarna rullar på och vi mår fint alla 4:)
Skicka en kommentar