Med massor av squash och en bit ädelost i frysen fick jag för mig att göra en soppa. Gott, men kanske inget jag väljer att göra igen... Servera med pannkaka eller knäcke med keso.
Soppa med squash och ädelost
4 portioner
1 gul lök, fint hackad
1 vitlöksklyfta, fint hackad
1 msk olja
800 g potatis, skalad och skuren i tärningar
500 g squash, skuren i tärningar
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 tsk timjan
3 dl mjölk
75 g ädelost
Fräs lök och vitlök i oljan. Tillsätt potatis, squash, vatten, buljongtärningar och timjan. Låt koka tills potatisen är mjuk. Mixa med mixerstav. Koka upp soppan på nytt och tillsätt mjölk. Småkoka några minuter. Tillsätt ädelosten och låt den bara smälta. Koka inte soppan mer. Smaka av med salt och peppar.
Soppa med squash och ädelost
4 portioner
1 gul lök, fint hackad
1 vitlöksklyfta, fint hackad
1 msk olja
800 g potatis, skalad och skuren i tärningar
500 g squash, skuren i tärningar
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 tsk timjan
3 dl mjölk
75 g ädelost
Fräs lök och vitlök i oljan. Tillsätt potatis, squash, vatten, buljongtärningar och timjan. Låt koka tills potatisen är mjuk. Mixa med mixerstav. Koka upp soppan på nytt och tillsätt mjölk. Småkoka några minuter. Tillsätt ädelosten och låt den bara smälta. Koka inte soppan mer. Smaka av med salt och peppar.
6 kommentarer:
kan man frysa ädelost? hade jag ingen aning om...
Jag tycker att squash är rätt smaklös egentligen, men gillar det i wok och liknande. Kan dock tänka mig att ädelosten satte smak på soppan!
lisa: jodå, jag fryser ostar hej vilt och jag tycker att det går finfint att använda i matlagning efteråt!
lina: jag gillar också squash ihopfräst med lite andra grönsaker. Godare än soppan... :(
oh så gott!! =)
Zucchini är liksom menlöst...Jag tycker den gör sig bäst att fylla, eller skiva tunt och marinera.
fantastisk soppa. nu ska jag pröva en annan av dina soppor.
Skicka en kommentar