söndag 24 augusti 2008

Morotsbröd med keso

Det luktar nybakt i huset och det är så mysigt! Jag har precis bakat morotsbröd med keso, efter inspiration från Arla. Ett saftigt och gott bröd. Perfekt om man har keso som man behöver göra slut på! Jag gjorde inte riktigt som det stod i receptet, så jag återger min variant här:

Morotsbröd med keso
ca 20-22 bröd

50 g jäst
3 tsk salt
5 dl vatten
250 g keso
4 dl finriven morot
1 msk flytande margarin
5 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl special med fullkorn
ca 4-5 dl vetemjöl

Lös jästen i saltet. Tillsätt ljummet vatten (kallt om du tänker jäsa länge - jag jäste minst 2 timmar), keso, morot, margarin, grahamsmjöl och vetemjöl special. Arbeta in 4 dl vetemjöl och låt jäsa ca 40 min.

Knåda degen, arbeta ev in lite mer mjöl. Rulla ca 20-22 bullar och lägg på en plåt. Jäs under bakduk minst 20 minuter. Grädda mitt i ugnen, vid 250 grader, ca 10 minuter. Kontrollera att brödet är färdigt.

1 kommentar:

Birgitta sa...

Googlade på bröd keso och vad får jag högst upp, jo min favoritmatblogg. Så idag har jag bakat detta göda bröd. :-)