Morotsbröd med keso
ca 20-22 bröd
50 g jäst
3 tsk salt
5 dl vatten
250 g keso
4 dl finriven morot
1 msk flytande margarin
5 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl special med fullkorn
ca 4-5 dl vetemjöl
Lös jästen i saltet. Tillsätt ljummet vatten (kallt om du tänker jäsa länge - jag jäste minst 2 timmar), keso, morot, margarin, grahamsmjöl och vetemjöl special. Arbeta in 4 dl vetemjöl och låt jäsa ca 40 min.
Knåda degen, arbeta ev in lite mer mjöl. Rulla ca 20-22 bullar och lägg på en plåt. Jäs under bakduk minst 20 minuter. Grädda mitt i ugnen, vid 250 grader, ca 10 minuter. Kontrollera att brödet är färdigt.
1 kommentar:
Googlade på bröd keso och vad får jag högst upp, jo min favoritmatblogg. Så idag har jag bakat detta göda bröd. :-)
Skicka en kommentar