söndag 11 november 2007

Pastasås med bacon, räkor och gorgonzola


Middagen blev snabb och god med hjälp av lite rester från frysen.

För 2 vuxna och 2 barn

1 pkt bacon
10-15 oskalade räkor (kan med fördel vara fler!)
1 dl vatten
1 msk vetemjöl
1 dl vitt vin
1 dl laga lätt-grädde
1 msk kycklingfond
1 bit gorgonzolaost

Stek baconet knaprigt och låt rinna av på papper. Skala räkorna och lägg åt sidan. Vispa i en kastrull ihop vatten och mjöl och låt koka upp under omrörning. Tillsätt vin, grädde och kycklingfond. Låt puttra 5-10 minuter. Tillsätt osten och låt den smälta. Tillsätt även bacon och räkor. Servera med fullkornspasta och grönsaker.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det låter jävligt gott, ska laga det till helgen.
Tack för tipset...
*blink*