Idag gjorde vi av med ett gäng frysta hamburgare som vi hade i frysen. För att göra de lite roligare bakade jag pitabröd och gjorde cole slaw till. Cole slaw är gott till hamburgare och det är både nyttigt och mättande.
Dinkelpitabröd, 16 st
½ pkt jäst
2 tsk salt
6 dl vatten
3 dl fullkornsdinkel
ca 12 dl siktat dinkel
Lös jästen med saltet i en bunke. Tillsätt olja och vatten (jag bakade på kallt vatten men du kan ta fingervarmt om du vill). Tillsätt därefter fullkornsdinkel och siktat dinkel tills du får en smidig deg. OBS! Tillsätt inte allt mjöl på en gång! Låt jäsa en timme under bakduk. Dela sedan degen i 16 bitar. Rulla till 20 bullar och låt jäsa på bakbordet under bakduk, ca 20 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250 grader. Kavla ut bullarna (utan att knåda dem innan) på ENA sidan, ca 12 cm i diametern. Lägg dem sedan med avigsidan upp på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 7-8 minuter. Svalna under bakduk.
Cole slaw
ca 200 g vitkål, fint strimlad, gärna med en osthyvel...
1 stor morot, grovriven
ca 8 cm purjolök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 dl filmjölk
1 dl matyoghurt
2 tsk majonnäs, lätt
1 tsk spiskummin
½ tsk chilipulver
1 msk tomatpuré (fast nästan heller chilisås, men den var slut här...)
½ tsk salt
peppar
Blanda ingredienserna till cole slaw´n i en stor skål. Låt stå i kylskåpet till servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar