Idag stod det mellan sej med äggsås eller en fiskgryta liknande min goda fisksoppa. Egentligen hade jag velat ha fisksoppa, men nu blev det gryta istället. Jag serverade med bulgur och kokt blomkål och broccoli. Blev glatt överraskad att maken tog om! Barnen åt inget tyvärr... Sonen fick feber efter dagis och dottern äter som vanligt knappt någotn mat nuförtiden. :(
3-4 portioner
1 dl tomatkross
½ dl vitt vin
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 tsk torkad timjan
½ tsk fänkålsfrön
1 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta, hackad
1 liten gul lök, hackad
ca 6 cm purjolök, strimlad
1 morot, tärnad
1 potatis, tärnad
1 liten bit rotselleri, tärnad
1 krm sambal oelek
1 dl lättmjölk
400 g sej
1 burk kräftstjärtar i lake (men det går lika bra med räkor...)
salt, peppar
Koka upp tomatkross, vin, vatten, buljongtärning, timjan, fänkål och tomatpuré. Lägg i lök och rotsaker och låt puttra ca trettio minuter. Tillsätt sambal och mjölk. Lägg i sej skuren i bitar och sjud tills fisken är färdig. Lägg i avrunna kräftstjärtar och smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar