lördag 10 november 2007

Helstekt baconlindad fläskfilé med chèvresås


Lördagsmiddagen blev god. Mycket god. Vi föredrar nöt och lamm och därför är jag inte så duktig på att tillaga fläskfilé, men det blev faktiskt bra tycker jag. Ugnsrostade rotsaker (potatis, palsternacka, morot och rödbeta) serverades till. Hur du gör chèvresåsen och de rostade rotsakerna hittar du här. Men fläskfilén gjorde jag detta med:

3-4 portioner

ca 500 g fläskfilé
½ msk margarin
½ pkt bacon

Putsa filén och bryn den runt om i lite margarin. Linda bacon runt och lägg i en ugnssäker form. Tillaga i 175 grader varm ugn, tills filén nått en temperatur av 67 grader. Jag använder alltid termometer, det är så mycket lättare så. Det tog ca 20-25 minuter för köttet att nå temperaturen. Låt filén vila innan du skär upp i skivor.

Inga kommentarer: