måndag 5 november 2007

Färsbiffar i gräddig tomatsås


Denna maträtt har jag lagat ett flertal gånger därför att den är så god! Receptet (som från övrigt kommer från ICA) i sig verkar inte vara märkvärdigt, men man blir överraskad! Denna gång piffade jag till såsen med lite kycklingfond och timjan.

4 portioner

400 g köttfärs
1 tsk salt
1 1/2 msk potatismjöl
1 dl mjölk
½ msk margarin till stekning

2, 5 dl krossade tomater
1 dl laga lätt-grädde
1 tsk soja
1 msk kycklingfond
½-1 tsk timjan

Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl och mjölk. Forma till 8 stora biffar. Stek biffarna i smör i en stekpanna i ca 5 minuter. Häll i tomaterna, grädde, soja, fond och timjan. Låt dem puttra i ca 5 minuter. Servera med hackad basilika eller persilja, hackad rödlök och oliver. Kokt pasta, couscous eller potatis är gott till.

Inga kommentarer: