Tyvärr ingen bild från gårdagens middag. Jag knäppte kort, men insåg efteråt att jag faktiskt glömt reda denna gryta. :( Grytan är jättegod, men maken saknar någon mejeriprodukt. Man kan om man vill tillsätta 1 dl laga lätt-grädde, det tror jag blir bra! Receptet kommer från en Buffétidning, eller ICA.
Portioner: 4
ca 600 g kycklingfiléer
75 g rökt fläsk eller bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
1 krm svartpeppar
1 1/2-2 msk balsamvinäger
2 msk hackad persilja
1 tsk maizena (majsstärkelse)
Skär kycklingfiléerna i bitar och fläsket i tärningar. Skala och grovhacka löken och vitlöken. Stek kyckling och fläsk i 1/2 msk smör i en stekpanna tills det får färg. Lägg över i en gryta. Fräs lök och vitlök i 1/2 msk smör och lägg över i grytan. Rör i vatten, smulad buljongtärning, peppar, vinäger och persilja. Låt såsen koka 4–5 minuter. Rör i majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt allt koka ytterligare 1 minut. Servera med bulgur, ris eller quinoa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar