tisdag 7 augusti 2007

Krämig risotto med skinka och squash


Till lunch idag gjorde jag denna risotto som är mycket god och enkel att göra. Serverade tillsammans med rostade rotsaker och tomat/gurka.

4 port

2 dl aborioris (jag kör ICA´s)
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning

Koka riset enligt paketets anvisning.

1 rödlök
1 stor vitlöksklyfta
1 squash
2 tsk olja
ca 200 g rökt skinka
drygt 1 dl ärtor, majs paprika
ca 1 dl finriven parmesanost (35-40 g)
några varv svartpeppar
färsk persilja att strö över

Hacka löken och vitlöksklyftan. Skär squashen i bitar. Fräs grönsakerna i olja. Tillsätt skinka i små bitar. Fräs tills vattnet har kokat bort från squashen. Tillsätt ärtor, majs, paprika och låt det bli varmt. Blanda med det färdiga riset. Peppra och blanda i osten. Rör om ordentligt. Strö över persilja vid servering.

Inga kommentarer: