torsdag 23 augusti 2007

Morotsbröd med dinkel och solrosfrön


Bakning på schemat idag med! Hurra! :) Dessa frallor blir saftiga och älskas av hela familjen. Jag rostar solrosfrön i en stekpanna, tycker det blir godare smak på brödet då... Man kan garnera bröden med solrosfrön (pensla med ägg, vatten eller mjölk innan), det är gott (men älskas inte av mina barn tyvärr!).


ca 20 st

½ pkt jäst (25 gram)
2 tsk salt
5 dl ljummet vatten
½ dl solroskärnor
1 msk olivolja
2 rivna morötter
ca 1,3 l dinkelmjöl (hälften fullkorn och hälften siktat)


Lös upp jästen i saltet. Blanda ner resten av alla ingredienser utom mjölet i en degbunke och rör om. Tillsätt mjölet i omgångar och arbeta degen tills den är fast och smidig. Låt degen jäsa under en handduk i ca en timme. Häll ut degen på mjölat bakbord. Knåda degen smidig och forma den till en rulle. Dela upp rullen i ca 20 bitar och rulla bitarna till runda bullar. Låt bröden jäsa på plåt med bakplåtspapper och under handduk i ca 30 minuter. Medan de jäser sätter du på ugnen på 225 grader. Grädda bröden i ca 10 - 12 minuter.

2 kommentarer:

M sa...

ska testa ditt det här brödet idag. du har ju hur mycket bra brödrecept som hellst. läst att ni åt nybakat bröd varje lördag morron.. det vore inte helt fel =)

Anonym sa...

brödet jäser nu, hoppas att de blir gooda :D