Detta bjöd jag min vän P och hennes dotter M på igår då de var här medan våra män åkte på fotbollsmatch. Receptet har jag fått från en bekant och det har blivit en favorit hemma hos oss de senaste åren. Man kan servera med bulgur, ris, pasta eller rostade rotsaker. Det sistnämnda blev det denna gång. Kompletterade med en god grönsallad, fetaost och oliver.
1 kg kycklingfilé (eller så mycket du tror går åt)
1 pkt bacon
½ purjolök
1-2 vitlöksklyftor
1½ dl vitt vin alt matlagningsvin
3 dl grädde av valfri sort
½-1 förpackning philadelphiaost av valfri sort
1 dl riven mager lagrad ost
Bryn kycklingfilé i strimlor, bacon (stek gärna för sig och låt rinna av på papper), purjolök och vitlök. Lägg över i en ugnssäker form. Rör i stekpannan ihop en sås av vin, grädde och philadelpihaost. Häll över såsen i formen. Strö över riven ost. Gratinera i ugnen, 225º, ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar