torsdag 2 augusti 2007

Kokt sej med äggsås

Jag blev sugen på detta häromdagen då jag pratade med min vän P. Det är enkelt och det ÄR ju så gott tycker hela familjen! :) Nuförtiden köper jag bara sej istället för torsk. Vi åt tillsammans med potatis och rivna morötter.

Till 2 vuxna och två barn (möjligtvis en barnportion till...)

2 ägg
4 dl vatten
2 msk vetemjöl
1 fiskbuljongtärning
400 g sej

Börja med att koka äggen, ca 8-9 minuter. Vispa ut mjölet med 2 dl vatten i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Tillsätt resten av vattnet och en buljongtärning. Låt puttra på svag värme 5-10 minuter. Lägg i fisken skuren i portionsbitar och sjud ca 8 minuter. Hacka äggen och strö över såsen. Rör om försiktigt så att inte fisken går sönder. Smaka av med salt och peppar.


Inga kommentarer: