Jag blev sugen på detta häromdagen då jag pratade med min vän P. Det är enkelt och det ÄR ju så gott tycker hela familjen! :) Nuförtiden köper jag bara sej istället för torsk. Vi åt tillsammans med potatis och rivna morötter.
Till 2 vuxna och två barn (möjligtvis en barnportion till...)
2 ägg
4 dl vatten
2 msk vetemjöl
1 fiskbuljongtärning
400 g sej
Börja med att koka äggen, ca 8-9 minuter. Vispa ut mjölet med 2 dl vatten i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Tillsätt resten av vattnet och en buljongtärning. Låt puttra på svag värme 5-10 minuter. Lägg i fisken skuren i portionsbitar och sjud ca 8 minuter. Hacka äggen och strö över såsen. Rör om försiktigt så att inte fisken går sönder. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar