onsdag 29 augusti 2007

Het medelhavschili


Ännu ett nytt nummer av "Allt om mat" och det fanns en del saker jag blev sugen på att testa. Bland annat denna chili, men jag gjorde inte riktigt som det stod i receptet. Det blev jättegott, men kanske inte så barnvänligt. Jag skriver ner hur jag gjorde, den som vill veta ursprungsreceptet får titta i tidningen. :)


4 pers

1 purjolök, ansad och strimlad
1 selleristjälk, strimlad
1 squash, skuren i små bitar
1 vitlöksklyfta, finhackad
500 g nötfärs
2 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater
1 tsk sambal oelek
1 msk italiensk salladskrydda
1 tsk salt
1½ dl svarta oliver, halverade
1 burk stora vita bönor

riven parmesanost

Börja med att fräsa grönsakerna i lite olja. Lägg över i en gryta. Bryn färsen och lägg över den i grytan. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, sambal, salladskrydda och salt. Låt puttra ca 30 minuter. Tillsätt mot slutet svarta oliver och vita bönor. Låt det bara bli varmt. Servera med t ex pasta och riven parmesanost.

Inga kommentarer: