torsdag 11 december 2008

Småkakor

Åh, jag vill baka småkakor! Periodvis får jag sådant sug efter småkakor och kan baka sort efter sort. Sedan finns de läänge i frysen och kanske är det därför bakandet går i perioder? Nu kan jag bara tänka på vilka sorter jag ska göra... Jag vill prova någon ny, men samtidigt finns ju några favoriter:
Brukar ni ha mycket kakor till jul? Vilken är din favoritkaka?

6 kommentarer:

nina sa...

nepp, dåligt på kakfronten.. pepparkakor brukar vi ha hemma och dom brukar nästan aldrig bli uppätna.. konstigt nog så har vi snart ätit upp en burk pepparkakor hittills! men annars är vi dåliga kakätare! (fast det är klart, finns det kakor hemma så kan jag ju inte låta bli dom).

nu efterlyser jag lite julgodisrecept från dig! :) vad brukar du göra för godis?

tina sa...

Småkakor är ingen superhit om jag får välja mellan annat. Dock med ett stort undantag, farmors chokladnittar, det är nog favoritkakorna nummer 1. Sega solrossnittarna ur Två systrar söta brukar vara poppis att bjuda på. Roligast att baka är nog pepparkakor, fast då är degen godare än kakorna! ;)

fruktsallad sa...

Nina: okej, inget tips från dig alltså! ;) Julgodis ska du minsann få, tids nog. Jag kommer att lägga ut så småningom. Dock kan jag verkligen rekommendera Maraboufudgen som finns på bloggen. Den är underbar! Även Nöt- och russingodiset. Mums!

Tina: Jag gillar också de sega solrossnittarna! Jag lyckades förresten med konsstycket att INTE smaka någon pepparkaksdeg då vi bakade häromveckan! Stolt! :)

Anna sa...

Vi brukar inte ha så jättemkt kakor, men av dem vi har så är mina favoriter absolut såna där kolastänger (tror jag att de heter) och mammas saffransbullar med vaniljfyllning.. MUMS! :)

lina sa...

Kakor i överflöd finns det hos min släkt under julen! Rätt onödigt enligt mig med alla dessa sorter, en kaka till kaffet räcker. Eller ännu hellre en god dessert. Men ska jag välja någon favorit så blir det drömmar eller korintkakor, bakade på äkta smör!

fruktsallad sa...

anna: kolastänger, vad är det? Kolakakor? Hmm...

lina: jag borde verkligen testa baka på riktigt smör, men det har aldrig blivit av... Korintkakor har jag aldrig smakat faktiskt!