torsdag 18 december 2008

Marknadsnougat


Detta är en av makens favoritgodissorter. Förut har vi gjort det med eleverna i skolan och då använde vi kokosfett istället för margarin. Jag har även hittat receptet på nätet då jag googlat runt. Det är viktigt att förbereda alla ingredienser innan man börjar, för här går det undan!

Marknadsnougat

65 g margarin
3 dl strösocker
knappt 1 dl vatten

3 1/4 dl vetemjöl
2 dl florsocker
½ dl kakao

Blanda vetemjöl, florsocker och kakao i en bunke. Sikta gärna ner ingredienserna då florsockret ofta är lite klumpigt. Lägg margarin, strösocker och vatten i en kastrull. Koka upp och koka någon minut. Ta från värmen. Rör i mjölblandningen i kastrullen, se till att det blandas ordentligt. Här gäller det att vara rätt snabb eftersom det stelnar fort. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper i en liten långpanna (eller en gratängform). Ställ kallt och skär i lämpliga bitar. Förvara kallt.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Dom är riktigt riktigt goda:-)

/Anette.

fruktsallad sa...

Ja, och så vanliga och enkla ingredienser! Super!

nina sa...

åh, blev sugen på att testa detta! vi får se om det hinns med.. fast det verkar ju gå snabbt iaf!

kram och ha en bra helg!