lördag 27 december 2008

Trött på julskinkan?

Jag tillhör de få (verkar det som när man frågar runt) som inte är särskilt förtjust i julskinkan... Jag skulle absolut kunna vara utan den på julen, men det finns ju andra i familjen som vill ha. Skulle du kunna vara utan skinkan?

I alla fall, när man tröttnat på skinkmackor dag ut och dag in, kan man slänga ner lite skinkrester i maten istället. Varför inte en ost- och skinksås till pasta (det finns säkert en och annan ostbit kvar med?!)? Eller gör som vi ikväll: strimla skinkan och lägg på pizzan. Kanske har du något annat förslag?

7 kommentarer:

nina sa...

jag skulle inte vilja vara utan julskinkan på julen, men nu börjar det bli tråkigt. varje år brukar vi ha en rätt stor bit över när alla tröttnat som vi åxå brukar använda tex till pastasås! smarrigt!

lina sa...

Nej, skinkmackor med grov senap är bland det bästa på hela julen ju!!!! Rester av den är ju perfekt. En enkel pytt med rotsaker, skinka & färsk timjan är mums!

fruktsallad sa...

nina: I år köpte jag ändå en rätt liten skinka som tur var...

lina: jag gillar ju inte senap heller... Pytt lät däremot gott. Det har jag inte tänkt på! Mmm, det blir det någon dag.

meadagar sa...

Jag är inte alls förtjust i skinka. Jag föredrar vegetarisk mat, om jag får välja. Jag skulle definitivt vara utan julskinkan!

Jag brukar alltid skära julskinkan i småbitar eller strimlor och frysa in. Då är det lätt att ta fram lite i taget, exempelvis på pizza, i en gratäng eller liknande.

Gott och blandat sa...

Jag älskar julskinka! :-) så jag skulle nog inte klara mig utan den...

nina sa...

hej igen! har du nåt bra tips på god och ganska enkel förrätt?

Fina flickan sa...

Hej hej!

Jag gillar din blogg :)

Håller på att göra en undersökning inom området mat och hälsa och skulle verkligen vilja att du besvarade några frågor? Det skulle betyda massor för mig!

* 5 saker du alltid har i kylskåpet
* 5 saker du alltid har i skafferiet
* Dina 5 bästa hälsotips
* Detta anser du om dieter (gärna exempel)
* Detta är min hälsoteori
* Top 5 hälsosamma livmedel

Svara gärna i mitt sista inlägg på min blogg! :)

Kram
Fanny

http://viktigmanniska.blogspot.com/