måndag 1 december 2008

Yoghurtbaguetter


Nybakt bröd är bland det godaste jag vet. Tyvärr blir jag alltför mätt bara för att det är så gott! Jag gillar att göra baguetter, det är enkelt och de blir extra saftiga och goda. Dessa blev supergoda till soppa!

Yoghurtbaguetter
5 st

2 tsk salt
drygt ½ pkt jäst
6 dl naturell yoghurt
2 msk olja
1 dl hela linfrön
½ dl pumpakärnor, rostade
4 dl grahamsmjöl
ca 5 dl vetemjöl (eller tills att du får en smidig deg)

Lös jästen i saltet. Tillsätt yoghurt, olja, linfrön, pumpakärnor och grahamsmjöl. Arbeta sedan in vetemjöl tills du får en smidig deg som släpper bunkens kanter. Jäs under bakduk ett par timmar (vill du ha kortare jästtid får du ljumma yoghurten).

Knåda degen på bakbordet och dela i fem bitar. Forma avlånga baguetter och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jäs 20-30 min under duk. Grädda mitt i ugnen, vid 250 grader, ca 12 min. Passa så att de inte får för mycket färg - täck ev mot slutet!

1 kommentar:

nina sa...

ser gott ut! jo, det är farligt gott med bröd- man kan äta hur mycket som helst ibland!