torsdag 18 december 2008

Pepparkaksbiscotti


Biscotti är himla trevligt, enkelt och gott att göra! Perfekt att ge bort som present också, det tänker jag göra! :) Testade dessa pepparkaksbiscotti från Vinterns söta. De blev goda, men ännu godare är faktiskt en annan sort jag brukar göra.

Pepparkaksbiscotti
ca 40 st

100 g rumsvarmt smör eller margarin
2 dl strösocker
3 ägg
7-8 dl vetemjöl
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
½ tsk malen kryddnejlika
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader.

Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt dem och rör smeten till en slät deg. Rulla ut degen till tre längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 15 min. Ta ut plåten och stäng av ugnen. Skär längderna på snedden i ca 2 cm breda bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga.

Inga kommentarer: